duminică, 25 aprilie 2010

Don P

Si cum sta el si mangaie pisica in al sau costum impecabil, cu privirea aroganta pierduta undeva in adancul peretelui, rosteste maiestuos: "Liber." cu puterea unui eliberator, unui nou Mesia, un nou salvator.

Accentul romanesc si slujba aparent ciudata sunt doar o acoperire. Cine si-ar imagina ca unul de-l predica pe Iisus, care a inviat din morti, ingroapa de vii atatia oameni? Oare are o placere deosebita in a asculta ultimele cuvinte ale acestora, stradaniile inutile de a ramane in viata?... Mersul apasat, frizura atent aranjata dar mai ales ciocul lasa putin la vedere adevarata fata a sa. Ranjetul infudat arata sadismul ascuns in spatele acelor ochi micuti. Arata ca acel zambet a fost vazut pentru ultima oara de multi ce i-au gresit.

Cuvantul eliberator este ramas din indeletnicirile mafiote pe care acesta le are. Pentru el, a fi liber inseamna a fi mort. Doar ca inca nu s-au auzit cazuri de elevi omorati. S-ar desconspira aiurea, are treburi mult mai importante.

Cine ar fi crezut ca megascandalul Elodia a fost provocat de acest Don P pentru interesele sale mafiote. Cioc si Cioaca au pus totul la cale. Tolea a fost doar un pion. La fel si Diaconescu. Cine credeti ca l-a bagat pe Tolea-n puscarie?...

Camera intunecata unde-si are biroul ascunde stive masive de dosare. Are putini oameni de incredere. Conduce o masina nasparlie. Tot pentru acoperire. Cand a fost plecat un semestru n-as baga mana-n foc ca n-a scapat sapunu`. A fost eliberat. Interventii si toate cele.

3 comentarii:

Valentin spunea...

Acest "Don P" e un fel de Marlon Brando. Dupa ce spune infamul "Liber" si usa se inchide pe dinafara, spune cu o voce ragusita "We talk about vengeance..." in timp ce isi mangaie multumit ciocul.

stics spunea...

acest "don p" este cel mai bun prieten al meu. nu exista ora la care sa nu ma pofteasca frumusel afara...chiar daca nu are motiv gaseste el;cred ca il vede pe tavan:-s

fulvi spunea...

nimic mai adevarat :))))))))