duminică, 29 noiembrie 2009

Ne murdarim de ketch-up sau de portocale?

E campanie. Si nu pot sa ma abtin sa nu scriu ceva.

O sa ziceti ce cauta politica pe blogul unui liceu. Haa! Dar ce cauta directorii numiti pe criterii politice in orice liceu, nu numai aici. E o simpla coincidenta ca e pedeleu la putere si ca directorul apartine lor? Si ca acum, vazand ca baselu` are sanse mici sa iasa se da de cur sa faca masuri revigorante pentru liceu? Sa zica apoi "uite, domne, eu am facut ceva in liceul asta si astia m-au schimbat pe criteriu politic!"?

Si ca tot e legat de liceu. Multi dintre voi ati votat cu Crin. Nu ar fi in interesul nostru sa vina un director de la Crin? Sau ca presedintele consiliului elevilor sa fie tot unul de la Crin? Nu ar fi numit politic. V-ar reprezenta cat se poate de bine. Si oare nu sunteti voi prosti cand v-a sarit gandul ca ma autopropun la consiliul elevilor? Ei bine, uite si o intrebare cu raspuns: nu e vorba de mine!

Si hai sa-i asemanam pe candidati cu niste elevi:

- baselu`: elevul cu gura mare, ce are un limbaj reprobabil. Tenta violenta poate fi observata atat in limbaj, cat si in gesturi. Obisnuieste sa loveasca parsiveste elevii mai tineri. Apoi, pus in fata dovezii, sa afirme la cald: "poate m-a injurat", urmand a-si retrage spusele "nu am lovit pe nimeni niciodata".
Va folosi apelative precum "tiganca imputita" iar apoi se va duce si va petrece cu tiganii. Va vorbi despre cercurile de interese, dar si el va fi intr-unul. Dar... va spune si mari adevaruri: "Scoala romaneasca scoate tampiti".

L-as fi admirat daca sustinea ca puradelul o merita.

- prostanacul: admirat pentru experienta sa la olimpiade, functie ce-l recomanda pentru elevul suprem. totusi, recunoscut pentru faptul ca este prezentabil si diplomat. Mai ales in fata unor profesori. De preferat tigani, poponari sau mai ales batrani, preferabil fosti comunisti si purtatori de basca. In mod foarte ciudat, va deveni prieten bun cu un rocker, fost rebel, fost pletos, fost chiulangiu. Ma rog, ultimul "fost" e relativ. Si cu un neamt. Acestia il vor face (sau nu...) sa gandeasca asemanator lor, ceea ce va fi dezamagitor pentru profesorii sai.

L-as fi admirat daca ar fi spus ca iliescu nu a lovit un copil. Dar ca din cauza lui au murit mii de tineri nevinovati...



In concluzie, doua tipuri de elevi nasoale rau de tot. Unul aparent anti-sistem (dar bagat rau de tot in alt sistem, la fel de urat-mirositor) si unul tocilar, "prostanac".

Tot ce imi doresc e sa nu mai fie director actualul director.




Un comentariu:

Unknown spunea...

cu totii ne dorim acest lucru.