joi, 13 ianuarie 2011

memento mori

E liniste si intuneric. E jale, durere si suspin. Intristare. Din profesori am ajuns, in profesori ne intoarcem. Nimeni nu a realizat cat de scurt a fost timpul, cat de repede s-a dus, cat de inselator s-a destramat totul...
...Cum bascuta redevenita trend acopera din nou un cap banal, de profesor. Pana mai ieri avea onoarea sa fie asezata in varful unui gigant. Acum capul are onoarea sa poarte basca. Ochelarii se simt jigniti. Au stat pe un nas ce a simtit din adancul plamanilor pana si cea mai proaspata fecala de gandac aparuta in Birou. Atat de mult timp petrecuse acolo.
Si cat de rau il sperie gandul ca va urma un individ ce va lipi gume pe sub birou sau isi va aseza picioarele pe birou, lasandu-se pe spate, avand in spate un tablou, nou-nout cu chipul sau. Pe fond portocaliu.
Acum, merge, singur, trist. Caci unde nu e director, e intristare si suspin. Lumea nu se mai sperie, cei care pana mai ieri ii erau aliati, acum... ii intorc spatele.

...Se gandea, in clipele de singuratate, cum reusise sa isi subordoneze liceul. Cum un intreg liceu statea la picioarele xeroxului din curte. Platit. Inclusiv de colegii sai. Se amuza la gandul ca pana si cea mai darapanata scoala avea un xerox gratuit pentru profesori. Marele si stimabilul liceu... nu.

Si cel mai dureros lucru, probabil, a fost ca nu a fost lasat sa schimbe numele liceului. Au zis ca deja exista unul cu acest nume in oras. Ba chiar doua...

Aterizarea a fost dureroasa. De pe culmi, undeva jos. Sa nu uitam niciodata: toate trec...

4 comentarii:

se stieeee spunea...

trist :))

Kikky spunea...

Nu cred că îi este milă cuiva de el... nu merita să fie director, nu știa să se înțeleagă cu elevii, se simte disprețul cu care ne privea... acum noi îl disprețuim

rox spunea...

=))))))acum s a retras in camaruta xeroxului prea mult iubit

Anonim spunea...

ahahahahahahaahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.....o sa rad pana mor !!! tare blogul,dar scrie si pe intelesul celor care au terminat si nu mai sunt la curent cu noutatile,profii.Eu am terminat in 2008 cand era director javra ordinara de Miu! despre el e vorba nu? Da-mi te rog voie sa scriu si eu macar un post pe blogul tau,asa,ca o razbunare pe acest liceu comunist!