sâmbătă, 4 aprilie 2009

Din ciclul lui bog, "tipuri de elevi"

Asta nu e o continuare la articolu de mai jos...e doar unu inspirat din el.

Acea categorie de "colegi" ai nostri descrisa de blog are reprezentanti in absolut fiecare clasa. Asa este de cand s-a inventat scoala cred, pentru ca, dupa cum stim, oamenii sunt diferiti...da' las teoriile existentiale pe alta data.

Tocilaru(include si exemplele feminine, da folosesc genu masculin ca sa generalizez), anume colegu ala care nu prea iese in pauze decat daca se pisa pe el sau daca moare de foame, care invata pt toate cacaturile de materii care nu o sa ii foloseasca in viata si isi da silinta cand face asta, care nu da la lucrari decat daca il santajezi sau ii zici ca il bati:D, care daca ii zici "buna ce faci?" se uita la tn de parca l-ai fi intrebat "ce mai face ma-ta?", care daca ia 8 deja se gandeste ca viitorul lui stralucit de student cu bursa se clatina, si care mi-e groaza sa ma gandesc la ce gesturi necugetate ar recurge daca ar lua 6...eee cum sa zic, un standard pt fiecare clasa. Are si el rolu si farmecu lui intr-un colectiv si, cu toata izolarea asta a lui fata de restu clasei si inhibitia de care da dovada nu e clasa fara cel putin un exemplar si asta e foarte bine.

Dar nu aici voiam sa ajung. Ceea ce am observat in ultima vreme este aparitia, in special in cazul fetelor, a grupuri de cate 2, "bisericute" cum le numim toti. Pana acum nimic nou. Chestia e ca, daca pana acu (cel putin asa credeam eu) fetele mai timide aveau grupu lor, astea mai netimide aveau grupu lor si asa...fiecare cu pizda masii cum ar zice o vb veche, acum am observat multe bisericute bazate pe relatia sef-sclav. De ce se intampla asta? Datorita acelor fete, fara personalitate, care din dorinta de a deveni populare si de a iesi din acea stare de inhibitie, se imprietenesc cu fete mai putin anti-sociale decat ele...ca populare e prea mult, si astea le tin ca pe niste catelusi in lesa.
Si, ca om care e martor la treburile astea, ma deranjeaza foarte tare dintr-un singur motiv: pupincurismul. Mi se face scarba cand aud discutii intre fete si cea din postura de sclav o linge in rect pe ailalta, sau daca zic de una ca e proasta, curva, mortii ei ce ii zic, sare sclava de cur in sus ca i-am jignit sefa, pentru ca urasc pupincurismul gratuit...cu toate ca, sa recunoastem, toti ne facem frate cu dracu pana trecem podu' (sau lacu...cum vreti), dar asta e cu totul altceva pt ca scopu scuza mijlioacele...

3 comentarii:

bog spunea...

Cand ii vad pe ei, regret si mai rau ca s-a inchis Auschwitzul.

Irenne spunea...

Perfect de acord cu Bog :))

Robert spunea...

un Auschwitz pentru cei ce merita...pfoai ..asta ar fi de vis:))