joi, 30 aprilie 2009

Tipuri de elevi III: Ignorantul

Am nevoie de un imbold pentru a putea scrie. Mai ales despre o categorie de elevi. Trebuie sa ma impinga cineva sau ceva de la spate pentru a o face. Si iata ca azi a venit momentul sa-l abordez cu replici gen: "pisi, ne dam in barci?" sau "iubi, ai un ceas?", pe cocalar, pe pitiponc si pe toti parazitii astia care polu... populeaza liceele. Si nu numai.

S-au scris muulte despre ei. Unii ii critica pe drept, altii ipocrit. Mi-a fost dat sa aud pitipoance vorbind despre o alta fata "aia cu 10 straturi de fond de ten". Ce-i drept, in liceul nostru (mult prea prestigios, care are o anume eticheta, un inalt si deosebit standard) nu prea vedem cocalari. Si cand ma refer la cocalari, ma refer la tipul ala de indivizi de asculta manele tare pe telefon, au ciocate sau adidasi luis vuton etc, si se asorteaza cu tipul de haine arhicunoscut. Deja mi-e mult prea sila pentru a le mai face o descriere, fie ea cat de jignitoare posibil. (Antonescu de traia...)
Abordeaza stilul de viata "gugu" (guta - gucci), si ei asteapta de la viata "un tun", "bani gramada". Adica exact stilul romanului ... pomana, pomana, pomana! Si cat mai putina munca!

La fel si cu pitipoancele. Vreti poze sau descrieri, stiti situl. www.pitzipoanca.org. aa si cocalari.com (parca :-?).

Nu-mi bat prea mult capul cu ei. Insa ii voi incadra intr-un mare tip de elev: ELEVUL IGNORANT.

Nu-l intereseaza nimic. Critica tot, insa doar in 2 - 3 replici, neputinta gasirii unor argumente care sa le sustina vorbele aruncate intervenind. Ori dorm la ora, ori fac galagie, se cearta cu toti profii, nemaigandindu-se daca ce fac maestrii didactici e corect sau nu. Pur si simplu arunca vorbele, sperand ca una din ele sa fie buna. Asta in cazul bun.
On the other hand, ca sa zic asa, cocalarul, ignorantul, isi injura profesorii, ii jigneste, uneori chiar ii loveste. Asta nu prea e cazul in The Great Brattaine.

Pitipoanca e cuminte. Atunci cand nu se machiaza in ore, cand nu-si da mesaje lacrimogene cu latin-loveru`, sau indian-loveru`, etc., sau cand nu foloseste apelativele "fata". Sau mai rau, "fa". In general, folosirea apelativului "fata" arata un stadiu emancipat de pitiponceala.

Sigur, mai exista si strutii. Frumosii frumosilor, aranjorii aranjorilor (mai rau ca jean padureanu)! Petrec multe ore in baie, sunt mai pasarici decat pasaricile, sunt "baieti simtiti" (pupic pe botic, tatic sau pizdic mai tarzic...never!) si "draguti", traiesc mai mult pe hi5 si in cluburi decat pe asfalt, iarba sau zapada.*

Cam astia ar fi cu astia. V-am pupat si... la maaare!

* Citind cuvintele iarba si zapada alaturat, oare la ce v-ati gandit? Drogatilor! :P

2 comentarii:

Amy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Amy spunea...

cu siguranta, nu m.am gandit la nimic altceva decat la faptu ca te refereai la natura.
in rest da...sunt exemple si exemple la noi :)) hah...si e bratianu, frate...
nicaieri nu scapi de ei/ele...nici macar intr.un liceu in care tot genu asta de oameni il descriu ca fiind liceu de roackeri sinucigasi si drogati infecti...
frate....naspa!