sâmbătă, 25 aprilie 2009

Profesorul - o ardem "ficţioneşte", à la BratianuL

Un fel de modern fairytale, cu printesa noastra, brrrrruta mica! (Blink blink blink!)

Intr-o zi speciala, cand Soarele lumina puternic si razele-i arzatoare incalzeau oasele bietiilor locuitori inghetati intre peretii gauriti ai “Palatului”, veni la Poarta cea Verde un vestitor calare, cu straie murdarite de ploaia din ultimele ceasuri si dadu de veste in tot Regatul ca peste 9 mari, 9 tari si 9 strazi mai incolo, au navalit zmeii si toate dobitoacele padurii asupra satului de peste 9 mari, 9 tari si 9 strazi mai incolo.

Si vestitorul asta mai zicea ca singurul capabil sa “salveze situatia tamtamtananannaaaanam” se presupunea a fi
Razboinicul Luminii, cel neinfricat si invincibil, care de la varsta frageda a invatat tainele luptei de la insusi Hercule, Brad Pitt, Gladiatorul sau Schwarzenegger,
cine vreti voi. Ideea e ca era smecher rau la bataie.

Si ca Regele ‘al mai smecher de peste noua mari, noua tari si noua strazi departare, al carui nume era ascuns pe foi de aur incrustate cu nestemate, in lazi de diamant de la Mobexpert, cu lacate de la Brico, mai smecher decat ‘ai doi regi din regatul nostru, Maieui si Coosutaaecihoeu, a dorit sa il racoleze, pardon, cheme, pe insusi Marele Razboinic vestit peste 9 mari, 9 tari si 9 strazi mai incolo, sa ii salveze ceapa din gradina, ca i-o mancau zmeii si dobitoacele, si o puneau in ciorba, in tocanita, pe pizza si in salate.
(Foame.) Ce-i pasa Mariei Sale de capetele sateniilor; daca salata lui nu era buna, atunci nimic nu trebuia sa fie bine.
(Obs! Nu e nicio Maria sau vre-un Ion deocamdata in basmul nostru.)

Astia doi regi ai nostri de la Palat, Maieui si Coosutaaecihoeu au fost de acord sa “il imprumute” pe Marele Razboinic al Luminii pentru a salva viata Regelui de peste 9 mari, 9 tari si 9 strazi mai incolo.
Nu de alta, da’ daca nu acceptau, ajungeau in salata smecherului asta anonim.

Si uite asa a ramas imparatia noastra fara Razboinic o perioada de timp. Locuitorii din imparatie ii ureaza: sa o aiba tare si dreapta! Pe ea, pe sabie.

Il asteptam inapoi cu portiile inch...deschise!

Niciun comentariu: