sâmbătă, 16 februarie 2008

Fuck the system

"Programa şcolară este nefolositoare, iar notele obţinute nu contează!"

E concluzia unui studiu recent al Mediafax. Pe buna dreptate, programa şcolară este total aiurea. În primul rand numărul de ore e muuult prea mare... să stai 7 ore pe zi la şcoala mi se pare o tâmpenie. Un alt lucru care ma intrigă este faptul ca eu ca elev la profil real dau bac la romana dar cei de la uman nu dau bac la mate(a nu se intelege cei de la real poarta pica celor de la uman pt asta:D )...
La fel ma intreb de ce sistemu e asa de bine gandit si organizat incat, pentru ca ai prea multe ore si oricum e imposibil sa te pregatesti pentru toate materiile dintr-o zi, ca sa faci fata la materiile pe care vrei sa mergi mai departe nu ai alta solutie decat meditatiile... care nu fac altceva decat sa te oboseasca si mai tare.

Bineinteles ca cei mai in varsta decat noi o sa zica " Pe vremea noastra nu era nici televizor nici lumina nici calculator si noi cum puteam sa invatam?" tocmai, puteati sa invatati pentru ca nu aveati altceva de facut... "Nu mai sta la calculator, e simplu te duci si inveti"... daca ar fi toate asa simple...

Eu nu zic ca elevii st usi de biserica si au toata bunavointa sa invete dar uneori chiar nu ai cum. Si sunt unii profesori comunisti(ce-i drept din ce in ce mai rar si asta e imbucurator) la care trebuie sa inveti cuvant cu cuvant si sa sti lectiile 100% ca sa iei un 10(nu ca te-ar ajuta cu ceva).

Legat de note... aici sunt de acord cu ce spune sondajul...Notele (in majoritatea cazurilor) nu iti schimba viata cu nimic nu iti asigura viitoru in viata, nu cu notele de la clasa o sa intri la facultate nu cu ele iti faci o familie si daca ai 10 la mate asta nu inseamna ca o sa te caci altfel.... deci st irelevante si ne zbatem atata pentru ele degeaba... macar de am ramane cu ceva din ce tocim pentru un 10... Vina pentru asta e impartita dar, opinia mea e ca si aici mare parte se datoreaza proastei organizări a sistemului de învăţământ din România.

Concluzia este materia stufoasa, orele multe si lungi nu prea fac bine nici elevilor si nici profesorilor si ca mai putine ore/zi si materie putin mai transparenta n-ar strica nimanui.

3 comentarii:

Anonim spunea...

am auzit si eu de reportajul asta...ca sa vada toata lumea ca noi nu ne plangem degeaba..dar totusi nu cred ca se va face nimic..oricat am vrea noi..:(

georgiana_gaby spunea...

dap. notele char nu te ajuta la absolut nimic. la majoritatea facultatilor se intra cu examen de admitere, prea putine fiind cele la care mai conteaza mediile de la anumite materii, iar bacul conteaza cam 10%. adica prea putin.
si oricum facultatile la care intri pe baza de dosar le faci ca sa zici ca ai o facultate, ca in rest tot aia e. mai bine ramai la 10 clase:|
nustu ce sa zic cu orele. daca ai avea 4 ore pe zi nu ai mai chiuli. .. si unde e farmecul scolii, acum serios?:D
oricum unii au bafta de profi cumsecade care motiveaza la greu [gen dirigu] iar pentru ceilalti.. imi pare sincer rau!:))

Anonim spunea...

or sa se mai frece destul pana cand intram noi la facultate =]