marți, 2 septembrie 2008

Incepe distractia....

De cand sunt elev, ultimele doua saptamani de vacanta...ceva de genul "ala bala portocala, sa-mi bag p$#a incepe scoala"... au decurs cam astfel:

Incepand de la 1 septembrie toate giga/hyper/mega/super/mini - market-urile isi umplu rafturile cu penare, caiete, pixuri si toate cele aferente zilei de 15 ale aceleiasi luni.

Incepand de la 7 septembrie toti elevii(bine, in majoritatea cazurilor e vorba de parinti) incep sa-si faca un fel de liste, fie ele propriu-zise fie imaginare, cu toate cele necesare pentru inceperea unui nou an de chin didactic.

Incepand de la 15 septembrie, asa cum spune si titlul postului, incepe distractia... Si daca ma refer strict la prima saptamana de dupa 15, titlul nu are nicio urma de ironie pentru ca intotdeauna prima saptamana a fost distractiva-e saptamana aia in care te vezi cu toti colegii de liceu dupa 3 luni in care ai avut alt anturaj si e perioada de reconstruire a colectivului clasei-, dar daca ma refer la perioada imediat urmatoare titlul se imbiba de ironie :).

Cei care treceti a 11-a imaginati-va putin(nu neaparat in ordinea asta):
  • soneria insuportabila a alarmei(pt ca orice melodie ai alege, dupa foarte putin timp o sa o urasti);
  • manuale(de care tre sa iti si faci rost singur),
  • invatat din caiet(daca n-ai fost la ora ai pus-o, tre sa rogi un coleg sa-ti scaneze...),
  • cauti referate pe net si apoi trebuie sa iti consulti colegii sa nu duceti aceleasi referate,
  • pleci la scoala, si cum la 8 dimineata toata lumea trebuie sa ajunga la servici, traficul e infernal asa ca vei ajunge cel mai probabil intre "si un sfert" si "si jumate" si, la fel de probabil iti vei lua o absenta pusa din suflet de proful tau drag...
  • dupa ce ai ajuns, te chinui prima ora cel putin sa nu adormi, sau daca ai noroc sa stai intr-o banca mai din spate din randul de la mijloc(cazul meu:D) poti sa dormi linistit cat timp e proful la catedra(sper)
  • pe langa mult asteptatul "fara 10" o sa ne gandim la ora 14:00 ca la hmm o cola cu gheata intr-o zi de iulie cand daca stai 5 min la soare te prajesti ca in tigae:D (am fost cam metaforic aici)
  • cei cu plete,freze funky, piercing-uri sau eu stiu ce orice alta forma de... sa zic excentricitate si fumatorii o sa fuga de persecutorii miu si costache ca dracu' de tamaie
Mai pe scurt...gata vacanta fratilor. Incepe scoala...

sursa: http://andu-uta.blogspot.com

Niciun comentariu: