duminică, 24 octombrie 2010

Atunci cand habar n-ai ...

http://bogdanelul.ablog.ro/2010-10-24/nu-vreau-religie.html

Hai sa facem pe revoltatii si sa scriem despre cat de naspa e tara noastra, societatea noastra si despre cat de naspa ne simtim noi ca traim in ea. Hai sa ne luam de cel mai discutabil subiect: religia.

"Consider ca imi este incalcat dreptul de a alege daca doresc sau nu sa apartin unui cult religios"

Nu, nu iti este incalcat nimic. Tu, daca te-ai fi documentat macar putin, ai fi aflat ca poti face o cerere la inceputul anului scolar prin care sa renunti la religie.

Dupa 16 ani, o semnezi singura. Ai dreptul sa decizi ce religie vrei sa ai. Nu cum zici tu, idioato, ca te ia biserica inca de cand esti mica. Nu, nu te obliga nimeni sa te botezi. Inseamna ca-ti jignesti parintii ca te-au botezat.
Inainte de 16 ani, ii rogi pe unul din parinti sa vina sa-ti semneze cererea.
Si, simplu, ai renuntat la religie. La a mai fi indoctrinata.

Nu suport oamenii care sufera aiurea si nu se documenteaza. Ai incercat sa faci cererea si te-a refuzat? Nu prea cred. Pari genul de tipa cu gura mare care-n fata e mironosita cuminte.

Inca ceva: nu suport oamenii care-si etaleaza religia sau ateismul in public. Nu ne impresionezi cu nimic, crede-ne, daca ne arati cat de rationala esti tu, cat de neincrezatoare in chestiile religioase. Ne arati cat de proasta esti cand nu esti documentata si o arzi aiurea rau de tot.
Nu va renunta nimeni la credinta ca scrii tu asta. Nu renunta nimeni la fumat ca apare asta pe pachete. Au incercat ei insi mult mai influenti sa indemne la ateism. Fiecare crede ce vrea. Pentru el. Religia sau ateismul e o chestie personala. Nu trebuie scrisa pe bloguri, in carti sau oriunde altundeva.

E problema ta ce crezi, in cine crezi si in cine nu. Dar nu scrie pe blog nedocumentata. Eu zic sa intri-n greva foamei ca esti obligata sa faci religie. Sau mai bine... sinucide-te.

8 comentarii:

Laurentiu 10D spunea...

=)) bun bun. de acord. Eu chiar cunosc pe cineva care nu facea religie inca din scoala generala. :))

Anonim spunea...

:)) bine punctat

Miru. spunea...

de cine zici ma aici?

Fulvi spunea...

raule

stics spunea...

mie mi`a refuzat miulete cererea pe clasa a 9`a....!

bog spunea...

chiar si semnata de parinti?

n-are voie. daca te-ai fi dus si ti-ai fi batut capul putin cu treaba asta, ai fi descoperit ca nu are voie sa nu respecte dorinta ta si a parintilor tai de a fi de alta religie.

stics spunea...

a motivat prin faptul ca s`a mai retras o eleva de la mine din clasa de la religie..poate daia:)

Ana spunea...

din cate stiu eu poate doar un elev pe clasa...sau ceva de genu. oricum, un anumit nr de elevi:)