sâmbătă, 9 octombrie 2010

Despre bal

Acum ca mi-am rezolvat, cel putin temporar, problema cu internetu', e timpul sa am dreptul la replica pe acest blog, ca o adevarata demagoaga si colega de blog cu Bog ce sunt.


Dar vreau sa stabilesc, pentru inceput, cateva lucruri:
1. Nu ma deranjeaza critica. O consider constructiva.
2. Nu ma deranjeaza parerile diferite de ale mele, chiar daca imi e greu sa le accept.
3. Nu exista o solutie buna pentru toata lumea. Niciodata. Cineva mereu o sa iasa in pierdere. Este ceea ce mie imi place sa numesc "echilibrul cosmic".
4.Inainte sa sariti cu jigniri/injuraturi, stoarceti-va o lamaie in ochi, ca sa aveti de ce sa jigniti/injurati.

Bun, acum ca am lamurit aceste cateva aspecte, e timpul sa insumez parerile organizatorilor (printre care ma aflu).

De ce preferam asa zisul "bal sablon"?

  • Pana acum am primit de la cel putin 50 de persoane, din liceu si din afara, intrebarea "cine canta la voi la bal?". Cred ca mesajul e destul de clar, toata lumea se asteapta sa vina cineva, care costa.
  • Invitatii prea scumpe? Nu mi se par foarte scumpe. Da, nu se ofera mai nimic, dar puteti sa va ganditi ca e o intrare la discoteca+un bilet de concert, daca va consoleaza cu ceva.
  • Pustiu nu va fi, avem deja liste(nu pe toate) si aproape ca depasim numarul total de invitatii. La mancare nu avem cum sa renuntam, asta fiind una din principalele cerinte ale patroanei, ca de inchiriat sala nu se pune problema fara meniuri.
  • Programul balului va cuprinde cu siguranta "momentele dansante"(mi se pare ca suna amuzant) de care vorbeste Bog. Astea pe care, in general, se etaleaza gagicile, se formeaza numeroase cupluri etc etc. (parafrazand ce a zis Bog).

Ca o sa fie naspa sau nu, nu avem de unde sa stim. Eu una o sa zic ca e misto, pentru ca da, sunt subiectiva

In alta ordine de idei, mie mi se pare distractiv ce am facut pana acum, nu am vrut sa ma stresez, sa ma contrazic aiurea. Imi place sa fac planul unui spectacol, sa imi dau importanta pentru ca organizez un eveniment, sa ma laud cu acest lucru. Pentru ca mie mi se pare ca o astfel de chestie e de laudat, chit ca au mai facut-o multi altii inainte si o vor mai face multi dupa. Imi plac repetitiile. Imi place ideea de munca in echipa si imi place sa imi asum criticile, sa imi expun parerea si sa am dreptate, pentru ca niciodata nu ma contrazic pe o tema de care sunt nesigura si pe seama careia nu imi pot construi argumente.
Da, in cazul asta nu e vorba de cine are sau nu dreptate, e vorba de pareri diferite, asta vreau sa se inteleaga. Singurul lucru pentru care a pornit discutia din postul lui Bog este faptul ca unii au inteles gresit (din punctul lui Bog de vedere) ceea ce a vrut el sa transmita prin partea cu win-win situation.

Si parerea mea despre situatia cu balul este ca...nu vreau sa facem un bal altfel decat a fost pana acum, in primul rand pentru ca am putea fi judecati. Nu multi accepta schimbarea, dar sa o mai si imbratiseze. Nu am chef sa mi se reproseze, in caz ca as face o schimbare majora, ca "mai bine lasai cum a fost in anii trecuti". Prefer sa mi se reproseze faptul ca nu incerc sa schimb nimic (aici vorbesc in numele meu, in principal). Si pana la urma, e un bal ca toate celelalte, nu vad de ce ar trebui sa fie diferit. Din cauza crizei? Sa fim seriosi, oricat de mare ar fi criza, un boboc tot face pe dracu-n patru si vine la bal. La fel si ceilalti (cei care vor, bineinteles).


Asa ca ce mai e de spus despre bal...mai nimic. Nu o sa ii schimbam structura oricat de multe critici ar aparea. Pana la urma, il facem cum vrem noi, daca tot ne-am bagat in asta. Si nu spun ca nu primim sugestii, atata timp cat sunt formulate frumos, dar trebuie sa fie si practice in situatia de fata. Si trebuie sa multumeasca majoritatea, care oricum vine la bal si daca se organizeaza intr-o pivnita, dar care are multe critici de adus dupa ce se termina. Si ca sa inchei intr-o nota academica :
Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus!;))

8 comentarii:

bog spunea...

ma bucur ca, in sfarsit, s-a chinuit cineva sa-mi dea o explicatie pertinenta.

iti voi raspunde printr-un post ulterior. in doua - trei zile, cam asa. nu ar fi frumos sa public imediat. lasam lumea sa citeasca, sa judece.

uitati ca pan la urma tot aici pe blog se prezinta si celalalt punct de vedere. ca-s baiat bun.

stics spunea...

si eu ma "bucur" ca BratianuL a inceput sa devina un fel de "cu si despre bal"...anul trecut a fost creat un blog unde au fost prezentate poze cu bobocii participanti la mister si miss;anul acesta ne`am adus aminte ca avem blogul liceului si putem comenta aici. personal, nu sunt de acord cu aceasta chestie ca prea facem din balu` asta un eveniment pitesti-wide, ca nu pot sa`i spun world.

trecand peste, faza cum ca ar fi invitatiile prea scumpe se datoreaza simplului fapt ca tara este intr`o situatie de cacat, numita criza. in anii trecuti invitatia a fost 40 de lei, si nimeni nu a scos vreo vorba, dar anul asta probabil ca se asteptau la vreo diminuare a pretului. e, uite ca nu e asa. singura faza care mi se pare mie ciudata, e cum ca la cei din afara liceului se cer 5 lei in plus...am inteles ca e balul Bratianu, dar nu ar trebui sa facem asa ceva...ori nu`i lasam deloc, ori pastram pretul pentru toti.

in afara de asta, astept balul ca orice alt eveniment, nu ma dau peste cap pentru ca n`am de ce...baluri au mai fost si vor mai fi si nimeni n`o sa spuna ca a avut vr`un preferat

si sfat pentru organizatori: nu va mai enervati ca x zice aia si y zice aia...faceti`va treaba si nu mai stati sa va agitati atat pentru orice. astfel, poate fiecare va fi fericit

pupici!

Alina Ivan spunea...

Totul depinde de organizare.Ar trebui sa comparati cu alte licee si cred(mai mult ca sigur) ca avem un plus din punctul asta de vedere.
E greu sa pui la punct toate detaliile pentru un eveniment de genu.E foarte greu mai ales cand apar criticile astea(destul de multe,si asta inainte de bal....dupa nu mai zic) iar colectivul respectiv isi da silinta si spera la ce e mai bun.Deja ma iau fiorii cand ma gandesc la anul urmator,ce presiune o sa fie pe mine si colegii mei x_x.
Pana la urma nu poti sa-i multumesti pe toti si asa o sa fie si la anu',peste doi ani,trei,patru,cinci...
Parerea mea e sa o lasati mai moale,nu se organizeaza Eurovision sau mai stiu eu ce eveniment mondial/european.E doar un bal unde noi trebuie sa ne simtim bine si sa ne aduca aminte de anii de liceu.



P.S:Pacat ca nu avem si noi un Geoana sa ne distram in "banbu".

Fulvi spunea...

ei, eu ma bucur ca s-au linistit apele si ca putem vorbi normal:))
invitatia de 50 de lei era de rezerva, in caz ca nu ne ajungeau banii de pe cele de 45, pentru ca avem un plan elaborat si bine pus la punct, mai nou:>

Anonim spunea...

Ufff...cata cerneala risipita, pt ce? E clar ca unii muncesc si incearca sa o faca cat pot de frumos si bine,iar altii isi spun parerea pro sau contra.Dar ce nu se accepta este ca uneori si daca ai vrea mai mult sau mai bine -nu se poate si din afara de cele mai multe ori e simplu sa critici, pt ca altfel vezi lucrurile. Una peste alta, nu va mai faceti nervi, respectati-i pe cei ce muncesc , dar nu uitati nici voi organizatorii ca orice parere va poate fi utila la un moment dat!
Toti cred ca sunteti niste tineri isteti, cu asteptari mari, care va doriti ceva reusit, dar...trebuie sa si acceptati ceea ce se poate la un anumit moment, intr-o anumita conjunctura.
Cred ca ar fi mai interesant(o parere pe care mi-o asum...buna sau rea) sa ne povestiti despre concurenti, despre boboci!Sa ne facem o parere! Cat de mult se implica, cat de seriosi sunt, cat par de talentati, care-s falsi sau fitzosi...ce boacane sau chestii misto au facut la repetitii, cat respecta ei munca de organizare-care de altfel pe ei ii pune in lumina...astea-s calitati sau defecte care nu se vad in probele din acea seara si crede-ti-ma ca la orice concurs se tine seama de ele. Ce ziceti? Poate aceasta ar putea fi "noutatea" acestui bal?
Daca nu va place...nu-i nimic...nu trebuie sa-mi argumentati sau sa va suparati...o sa inteleg! :))
Bafta multa si fiti optimisti! Sper sa va distrati la maxim!

Fulvi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Ok,ok ai dreptate intr-un fel, dar vad aici niste afirmatii cum ca "Prefer sa mi se reproseze faptul ca nu incerc sa schimb nimic". O fi doar parerea mea, dar asta e ceea ce se cam intampla in Romania de cand ma stiu eu, multi nu vor sa schimbe nimic, iar aia de mai se incumeta sa o faca,o fac doar de dragul schimbarii, fara sa se gandeasca la rezultate. Pt mine(si poate ca nu doar atat) o schimbare e mereu bine venita, atata vreme cat e bine gandita, ne mai scoate din monotonia asta.In fine, sper ca generatiile urmatoare sa aduca ceva nou.

Anonim spunea...

sunteti penibili :)))
faceti comparatii intre un liceu si romania...pana la urma e vorba de un bal organizat de niste elevi fara experienta, normal ca nu se inghesuie sa fie ei miezu din dodoasca, sa schimbe tot si sa mai si gandeasca in asa fel incat sa iasa si bine.