marți, 5 octombrie 2010

Frig ll

7.00 : Alarma. O opresc.
7.05 : Suna din nou. O opresc.
7.10 : Iar suna. Deschid televizoru' si ma ridic din pat.
7.11 : Ma duc la baie.
7.20 : Ma imbrac. Mi-e CALD.
7.25 : Beau un ceai. Mi-e cald.
7.30 : Imi iau tratamentu'.
7.35 : Imi iau geaca si geanta si plec.
7.40 : Mi-e frig. O astept pe Maria.
7.41 : Ii dau bip Mariei.
7.42 : Vine Maria. O astept pe Lexi. Mi-e frig.
7.47 : Ajunge Lexi. Plecam.
7.58 : Ajung in clasa. Inghet.


Stiu ca asta nu intereseaza pe nimeni, dar cam asta e circuitul meu obisnuit. Te trezesti asa, poate cu chef sa faci ceva maret in ziua respectiva. Vrei sa iei o nota mare sau macar sa faci o gluma buna la o ora sau intr-o pauza, sau sa bei o cafea undeva dupa ore. Si ajungi la ora opt intr-o pestera draguta cu peretii colorati, unde singurul avantaj fata de mediul extern este ca nu bate vantul (desi, daca lasam usa deschisa, se poate crea un usor curent, asemanator Crivatului romanesc).

Si se aduna circa 30 de copii intr-o clasa, care de care mai infofo- sau mai dezfofoliti, unii cu ceai, unii cu cafea, altii cu suc, cu degetele rosii de frig si cu dintii clantanind.
Astazi.
Maine.
Poimaine : din 30 de copii mai sunt vreo 26. Patru dintre ei sunt bolnavi si au decis sa ramana acasa. Inca e frig. Se fac eforturi mari si in cele din urma se porneste magnifica centrala datatoare de caldura in liceu.

Peste o saptamana : toti sunt raciti. Liceul nu s-a incalzit ca e prea mare. Microbii umbla liber, schiaza pe temperaturile mici si infecteaza fiecare copil. Profesorii se plang ca nu vin copiii la ore si ca nu au cum sa le puna note. Inghesuie teste peste teste si ascultari peste ascultari pentru cei care au ramas in urma.

Sfatul meu : pulover peste pulover, caciula si fular. Si trei perechi de sosete. Beti si actimel ca ajuta.

2 comentarii:

bog spunea...

cred ca este o conspiratie ca miu sa aiba profit la aparatu` de ceai si cafea

Anonim spunea...

:)))) buna asta